معرفى رشته

on .

گروه کامپیوتر سخت افزار

معرفی

رشته مهندسي كامپيوتر با توجه به گرايشات سخت افزار و نرم افزار به طراحي و ساخت اجزاي مختلف كامپيوتر و توليد نرم‌افزارها و سيستمهاي كاربردي می‌پردازد و از آنجا كه تصور زندگي روزمره بدون حضور كامپيوتر غير ممكن می‌باشد اهميت آن مشهود می‌باشد. هدف از طي اين دوره تربيت كارشناساني است كه در زمينه تحليل، طراحي، ساخت و راه اندازي دستگاهها و مجموعه هاي سخت افزاري جديد، بررسي و شناخت مجموعه هاي سخت افزاري و نرم افزاري موجود، نگهداري، عيب يابي و تعمير و اصلاح و توسعه فعاليت كنند.

گرايش سخت افزار در برگيرنده فعاليتهاي آموزشي، پژوهشي و صنعتي در خصوص قطعات، بردها، تجهيزات و در نهايت سيستم هاي كامپيوتري در مقياسهاي مختلف است و يكي از شاخه هاي مهم آن به نام معماري كامپيوتر (طراحي و ساخت كامپيوتر) مي باشد.

تواناييهاي فارغ التحصيلان :

فارغ التحصيلان اين مقطع، قابليتها و تواناييهاي زيادي دارند و چنانچه در مسير مناسب هدايت شوند، قادر خواهند بود مشكلات زيادي را حل كنند. برخي از اين تواناييها به شرح زير است :

• بررسي و شناخت نرم افزارها و سخت افزارهاي جديد و به كار گيري آنها
  • بررسي كمبود و نيازهاي نرم افزاري و سخت افزاري بخشهاي صنعت و خدمات و تدوين نيازهاي آنها، امكان سنجي و تعيين ابزار و نيروي انساني لازم براي رفع كمبودها
  • تجزيه و تحليل سيستمهاي كوچك و متوسط نرم افزاري و سخت افزاري و ارائه راه حل مناسب براي اجراي آنها
  • طراحي مجموعه هاي كوچك و متوسط نرم افزاري و سخت افزاري و توليد طرحهاي اجرايي براي آنها
  • اجراي طرحهاي كامپيوتري، نصب، آزمايش و آموزش آنها
  • پشتيباني و نگه داري سيستمهاي نرم افزاري شامل شناسايي خطاها، رفع خطاها و افزودن امكانات جديد به سيستمها
  • عيب يابي كامپيوترها و سيستمهاي كامپيوتري و رفع عيبها
  • شناسايي فنون جديد طراحي و ساخت كامپيوترو ارزيابي و بكارگيري آنها

با توجه به گسترش روزافزون دنياي كامپيوتر امروزه بيش از هر زمان ديگري نياز به متخصصان كامپيوتر احساس مي شود . براي مهندسين سخت‌افزار امكان كار در شركت هاي توليد كننده قطعات و دستگاهها و مراكز صنعتي- توليدي بسيار فراهم است و از نظر سطح درآمدي هم با توجه به دانش و پشتكار شخصي در حد قابل قبول و ايده آلي قرار دارند.

مکانهایی که این مهندسین را برای کار جذب می‌کنند عبارتند از : سرویس دهنده های رایانه ای و سرویسهای تحلیل داده ها، صنایع تولیدی تجهیزات رایانه‌ای، صنایع ارتباطات و مخابرات و مؤسسات مشاوره رایانه

چشم انداز شغلی برای این رشته بسیار خوب می‌باشد و این به دلیل رشد سریع صنعت تولید تجهیزات رایانه‌ای می‌باشد . به علت نیاز روز افزون تجارت به رایانه و نیاز به مدیریت، ترقی دادن و سفارشی سازی این تجهیزات که روز به روز پیچیده تر می‌شوند، نیاز به مشاورین در زمینه رایانه نیز روز به روز افزایش می‌یابد. افزایش تجهیزات نصب شده، یعنی فن‌آوریی که توسط رایانه به کنترل دیگر دستگاهها مانند تلفنهای همراه می‌پردازند نیز نیاز به مهندسین سخت افزار را افزایش می‌دهد.

تاریخچه گروه کامپیوتر سخت‌افزار

گروه مهندسی کامپیوتر در سال 1371 تاسیس گردید و در سال 1372 به تایید شورای عالی انقلاب فرهنگی رسید. گروه سخت‌افزار با توجه به نیاز روزافزون به نگاه تخصصی به این زمینه، در سال 1378 کار خود را به طور مستقل آغاز نمود. در سال 1383 نیز رشته کارشناسی ارشد هوش مصنوعی به منظور ارتقای کمی وکیفی منطبق با اهداف عالیه دانشگاه آزاد اسلامی شروع به کار نمود. مسئولیت مدیریت گروه در طول سالهای فعالیت آن مطابق زیر است:

1388 تاكنون

علیرضا معظمی

امیرحسین مقدادی

مهدی یعقوبی

مهدیه شادی

سید جواد سید مهدوی چابک

در حال حاضر 340 دانشجو در رشته کارشناسی سخت‌افزار و 90 دانشجو در رشته کارشناسی ارشد هوش مصنوعی در حال تحصیل هستند. گروه سخت افزار دارای 3 آزمایشگاه مدار منطقی، ریزپردازنده و پروژه می‌باشد که مورد استفاده دانشجویان کارشناسی بوده و سایت ارشد هوش مصنوعی نیز به منظور استفاده دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد هوش مصنوعی راه‌اندازی شده است.

فعالیتهای علمی و پژوهشی گروه

• ارائه حدود 100 مقاله در كنفرانسهای بین المللی
  • ارائه 25 مقاله در مجلات ISI
  • ارائه 6 پروژه تحقیقاتی